جزئیات الزامی شدن MHLE برای آزمون ارشد وزارت بهداشت ۹۹

اخیرا از سوی شورای عالی علوم پایه پزشکی بصورت رسمی اعلام شد که کسب حداقل نمره ۴۵ و یا نمره ۴۰ (بصورت مشروط) در آزمون های زبان انگلیسی همچون MHLE یا MSRT و… به منظور شرکت در آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت اجباری هست. بنابراین در این صفحه سعی می کنیم جزئیات الزامی شدن MHLE برای آزمون ارشد وزارت بهداشت ۹۹ روذکر کنیم تا داوطلبان از سردرگمی برای زبان خارج شوند. منظور از نمره مشروط ۴۰ اینه که اگر کسی با این نمره در آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ثبت نام کرد ازش قبول می کنند ولی به شرط اینکه اگر قبول شد در اولین ترم بره و با شرکت مجدد در آزمون MHLE یا هر آزمون مورد تایید وزارت بهداشت نمره ۴۵ یا بیشتر رو کسب کنه… از حالا به بعد خوب گوش کنید تا در مورد این خبر توجیه باشید دوستان

اول اینکه این قانون بصورت رسمی از طرف معاونت آموزشی وزارت بهداشت اعلام شده و با توجه به سابقه ای که قبلا از این وزارتخانه دیده شده مطمئن باشید هیچ عقبگردی از سوی مرکز سنجش پزشکی رخ نخواهد داد. بنابراین ما پیش بینی می کنیم که قانون ارائه مدرک زبان MHLE و… برای شرکت در آزمون ارشد علوم پزشکی بطور قطعی اجرا خواهد شد. پس باز هم تاکید می کنیم دلتان را به کمپین های اعتراض و… خوش نکنید و از حالا برای گرفتن نمره ۴۵ یا ۴۰ در آزمون MHLE تلاش کنید چون خیلی کار سختی نیست و هر کسی از همین روزها شروع کنه قطعا از بقیه جلوتر خواهد بود.

دوم اینکه با الزامی شدن MHLE برای آزمون ارشد وزارت بهداشت ۹۹ احتمال زیادی وجود داره که درس زبان رو از این آزمون حذف کنند. پیش بینی هم می شد که بخوان یک تغییر اساسی توی درس زبان کنکور ارشد پزشکی بدن چون سوالات زبان آزمون ارشد در چند سال اخیر به شدت تکراری و از نظر علمی و سنجشی خیلی سطح بالایی نداشت و خیلی ها با خواندن سوالات ۱۰ سال اخیر می تونستند درصد خوبی رو در درس زبان کسب کنند. پس نیاز به تغییر در سیستم زبان ارشد علوم پزشکی بشدت حس می شد که خوشبختانه چند نفر از عقلا تصمیم به الزامی کردن مدرک زبان MHLE با یک نمره حداقلی برای شرکت در کنکور ارشد وزارت بهداشت کردند که بتونند این درس رو از دفترچه کنکور حذف کنند که کار کاملا درستی بود. شاید برخی از دوستان از لحن ما خوششون نیاد ولی باور کنید این تصمیم برای غربال باسوادهای کنکور بسیار تاثیر داره. شاید باورتون نشه در کنکور ارشد یک رشته ای مثل اقتصاد بهداشت، یک فرد با زدن درصد ۵ تا ۱۰ درصد توی دروس تخصصی و با زدن یک درصد خوب در زبان  (مثلا ۸۰ درصد) براحتی تک رقمی می شد! این موضوع معمولا توی چندتا از رشته های دیگه هم اتفاق می افتاد. معنی این اتفاق این بود که اگه توی یک رشته سواد زیادی نداشته باشی ولی زبانت خوب باشه می تونی توی بهترین دانشگاه کشور در مقطع ارشد در اون رشته تحصیل کنی! پس بنظر ما کلیات این اتفاق، امیدوار کننده و خوب هست.

نکته سوم اینکه خیلی از دوستانی که تا الان خودشون رو برای کنکور ارشد وزارت بهداشت آماده می کردند و تا حد زیادی هم در درس زبان خوب پیش رفتده بودند شاید حرص بخورند که کاشکی زودتر اعلام می کردن ما انرژی مون اینقدر هدر نمی رفت. باید به این افراد بگیم: عزیزان فراموش نکنید طراح سوالات زبان کنکور ارشد وزارت بهداشت و طراحان سوالات MHLE یکی هستند. پس سوالات ارشد که فقطبخش لغات و درک مطلب بود با سوالاتMHLE (بخش لغات و درک مطلب) بسیار شبیه هستند و جای هیچ نگرانی نیست. مخصوصا اینکه آوردن نمره ۴۰ از ۱۰۰ کار سختی نیست بخصوص اینکه این آزمون هیچ نمره منفی نداره

نکته چهارم اینکه خیلی از مخاطبین در کامنت ها پرسیدند که برای MHLE چی بخونم؟ خوب همونطور که می دونید هیچ رفرنس واحدی برای این آزمون نبوده و نخواهد بود. خود وزارت بهداشت هم چیزی رو به عنوان منابع آزمون MHLE معرفی نکرده ولی پیشنهاد می کنیم شما برای هر بخش از این آزمون باید یک کتاب یا کتابچه بخونید. مثلا برای بخش لغات همه نود پلاس یوزی رو توصیه می کنند. یا برای درک مطلب و گرامر کتاب MHLE به زبان ساده معرفی شده. برای بخش شنیداری هم اکثر بچه ها از سوال اول یا آخرین سوال رو فقط یک گزینه می زنند.

 ما در سایت علوم پزشکی احتمالا در ساعات و روزهای آینده سعی می کنیم این صفحه رو ارتقا بدیم. توضیحات بیشتری در مورد آزمون MHLE میدیم. تلاش می کنیم سوالات آزمون MHLE رو بصورت رایگان در همین سایت در اختیار بچه ها قرار بدیم تا مجبور به خرید جزوات گرون قیمت نباشند. پس منتظر باشید…

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *