ارلن مایر چیست؟

ارلن مایر چیست؟

ارلن مایر در تمامی آزمایشگاه‌ها موجود است و تصور یک آزمایشگاه بدون این وسیله کاملا محال است. این وسیله از جمله مهم‌ترین لوازم مورد نیاز در آزمایشگاه‌ها مثل فلاسک‌های آزمایشگاهی، سر سمپلرها و … هستند که با توجه به جنس و نوع طراحی برای فعالیت‌های مختلف آزمایشگاهی مانند حرارت دادن، نگهداری مواد شیمیایی، مخلوط کردن مواد مختلف و گاها جهت کشت محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه این مطلب همه کاربردهای ارلن‌ها، جنس و طراحی هر کدام را توضیح خواهیم داد تا شما نیز با این وسیله آزمایشگاهی آشنا شوید.

قدمت ارلن مایر

از دیرباز تا کنون این وسیله را تحت عنوان‌های فلاسک فخروطی یا فلاسک تیتراسیون نیز معرفی می‌کردند. کفه این ظرف صاف است، بدنه‌ای مخروطی شکل و دهانه‌ای استوانه‌ای دارد. فلاسک مخروطی اولین بار توسط یک محقق و شیمی‌دان آلمانی در سال ۱۸۶۰ طراحی شد و نام این وسیله را همانند نام طراح آن در واقع امیل ارلن مایر نام گذاری کردند.

انواع ارلن مایر

همانطور که در مقدمه عنوان شد ارلن یکی از پر کاربردترین وسیله‌های آزمایشگاهی محسوب می‌شود. اولین طراحی این وسیله به صورت یک قائده پهن، بدنه مخروطی و دهانه‌ای بلند و استوانه‌ای است. این طراحی تا کنون ادامه داشته و طراحی‌های جدید نیز وجود داشته است. تولیدکنندگان و طراحان با در نظر گرفتن کاربردهای ارلن مایر تغییراتی در طراحی اینن وسیله آزمایشگاهی داده‌اند. در ادامه انواع فلاسک تیتراسیون را معرفی خواهی کرد.

  • ارلن مایرهای دهانه پهن

ارلن‌های دهانه پهن که به ارلن‌های دهانه گشاد نیز معروف هستند یکی از انواع ارلن‌های آزمایشگاهی مورد نیاز هستند. این نوع فلاسک مخروطی نسبت به سایر مدل‌های دیگر دهانه پهن‌تری دارند. دهانه پهن این نوع ارلن موجب می‌شد که راحت‌تر بتوان نمونه را درون ظرف منتقل نمود. از این نوع فلاسک مخروطی اغلب جهت نگهداری از نمونه استفاده می‌شود.

  • ارلن‌های دهانه باریک

از ارلن‌های دهانه باریک به دلیل داشتن دهانه‌ای باریک جهت مخلوط کردن و جوشاندن مواد آزمایشگاهی استفاده می‌شود. گردن باریک این وسیله آزمایشگاهی موجب می‌شود تا با چرخاندن این فلاسک مخروطی محتوای داخلی آن بدون خطر ریخن و به خوبی مخلوط شوند. اگر ارلن دهانه باریک از جنسی باشد که امکان قرار دادن آن روی حرارت وجود داشته باشد. بخارهای داغی که بر اثر جوشاندن تولید می‌شودند در قسمت بالایی فلاسک متمرکز شده و این عمل باعث می‌شود تا نرخ از دست رفتن محلول کاهش یابد.

  • ارلن خلاء

یکی دیگر از انواع این وسیله مهم آزمایشگاهی می‌توان به بوخنر یا ارلن خلاء اشاره نمود که نسبت به سایر فلاسک‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. این نوع ارلن نوعی طراحی شده است که در یک سمت آن دهانه کوچکی قرار داده‌اند. کاربرد این دهانه کوچک جهت اتصال به پمپپ خلاء است. از این ارلن جهت جداسازی مواد جامد یا ناخالصی‌های مختلف از فاز مایع استفاده می‌شود.

  • ارلن fernbach

این نوع ارلن نیز نوعی ارلن مایر است که نسبت به سایر فلاسک‌ها قائده پهن‌تری دارد.

  • ارلن روداژ

این ارلن مایر نوعی  ارلن آزمایشگاهی است که روی دهانه آن روداژ طراحی شده است. این ویژگی مهم ای وسیله امکان متصل شدن ارلن را به رابط‌های شیشه‌ای که دارای روداژ یکسانی با ارلن هستند را فراهم می‌کند.

  • ارلن بیودی

این ارلن یکی دیگر از هزاران نوع ارلن مورد نیاز در آزمایشگاه‌ها است. این نوع وسیله آزمایشگاهی دربی سمباده‌ای دارد و اکثرا جهت کابردهای یدومتری یا واکنش‌هایی که در آن ید از محلول یدیدها آزاد می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • ارلن‌های بافل دار

بافل دار بودن ارلن یکی از مواردی است که ارلن‌های آزمایشگاهی را از لحاظ طراحی نسبت به سایر ارلن‌ها متمایز می‌کند. انتهای این نوع فلاسک دارای برجستگی و فرورفتگی است. این نوع از طراحی موجب تبادل هوا شده و جهت اکسیژن رسانی به نمونه‌ها به ویژه در زمان کشت سلول بسیار مفید خواهد بود.

  • ارلن در پیچ دار

دسته‌ای از فلاسک‌های آزمایشگاهی دارای درب پیچ دار هستند. از این نوع وسیله جهت نگهداری کشت‌های میکروبی و سلولی، حفاظت از مواد یا نمونه‌های فرار و آماده سازی محیط‌های کشت در آزمایشگاه‌های مختلف کاربرد دارند.

ارلن مایرها از چه جنسی هستند؟

به طور کلی ارلن مایرها از نظر جنس به دو دسته شیشه‌ای و پلاستیکی تقسیم می‌شوند. در ادامه در رابطه با این دو نوع جنس از ارلن مایر توضیحات بیشتری خواهیم داد.

  1. شیشه‌ای

از این نوع فلاسک اکثرا جهت کاربرهای میکروبیولوژی و آن مواردی که امکان اتوکلاو کردن ظرف و استفاده مجدد از آن وجود دارد، مناسب‌ هستند. ارلن‌های شیشه‌ای نسبت به ارلن‌های پلاستیکی می‌توانند فضای بهتری را جهت کشت سلول فراهم آورند و در نتیجه اکسیژن بهتری را به سلول در حال کشت می‌رساند. ارلن‌های شیشه‌ای در دو کلاس a و b تولید می‌شوند. ارلن‌های نوع b  اکثرا برای کابرهای عمومی آزمایشگاهی مناسب هستند و ارلن‌های کلاس a از آن جهت که مقاومت بیشتری در برابر حرارت و موارد شیمیایی دارد برای کاربردهای خاص آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۲٫ پلاستیکی

گاهی در زمان آزمایش مسئله آلودگی بسیار اهمیت دارد. برا جلوگیری از آلوده شدن محیط آزمایش توصیه می‌شود از ارلن‌های پلاستیکی استفاده گردد. این نوع ارلن ممکن است از موادی مانند پلی پروپیلن، پلی اتیلن و … تولید شود.

نتیجه گیری

ارلن مایر یکی از مهم‌ترین لوازم آزمایشگاهی است که انواع مختلفی دارد. تنوع این ظروف آزمایشگاهی بسیار بالا است. هر کدام از انواع این ظروف برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول در دو جنس پلاستیکی و شیشه‌ای در بازارهای مختلف به فروش می‌رسد. قیمت این محصول نیز با توجه به جنس و نوع ارلن مایر متغیر است. به طور کلی بهتر است پیش از خرید این وسیله در رابطه با انواع آن و ویژگی‌های هر کدام اطلاعات کافی به دست آورده و در نهایت از یک فروشگاه یا سایت فروش لوازم آزمایشگاهی مختلف اقدام به خرید نمایید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *