میوه مصرف کنید تا دچار دیابت نگردید
به نقل از نشریه مراقبت دیابت، هر چند نتایج این تحقیقات ثابت نکرده است که مصرف میوه و سبزیجات از ابتلای انسان به دیابت محافظت میکند اما محققان معتقدند که این تحقیقات مردم را تشویق میکند تا مصرف سبزی و میوه تازه را به طور روزانه افزایش دهند. این تحقیقات از نزدیک با مشاهده ۳۷۰۰ فرد بالغ در انگلیس انجام شده و نشان میدهد افرادی که مقادیر زیادی میوه و سبزی در هفته مصرف میکنند کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نسبت به کسانی که میوه وسبزی کمتری مصرف می کنند، هستند.
احتمال ابتلا به دیابت در بین افرادی نیز که انواع مختلفی از میوهها و سبزی ها را –صرفنظر از مقدار آن- مصرف می کنند، کاهش مییابد و این بدان معناست که مردم نباید فقط به مقدار میوه و سبزیجاتی که می خورند؛ توجه کنند بلکه تنوع آنها نیز باید مدنظر قرار گیرد. محققان در این تحقیقات اطلاعات مربوط به ۳۷۰۴ فرد بالغ ۴۰ تا ۷۹ سال را به عنوان بخشی از یک تحقیقات بزرگتر درباره تغذیه و بیماریهای مزمن مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و ۶۵۳ نفر از این افراد در طول ۱۱ سال تحقیقات یاد شده مبتلا به دیابت شدند.
در آغاز این تحقیقات همه شرکت کنندگان رژیم غذایی خود در طول هفته را فرم ها ثبت کردند و محققان دریافتند شرکت کنندگانی که بالاترین میزان سبزیها و میوههای متنوع مصرف میکردند، کمتر در سالهای بعدی در معرض ابتلا به دیابت قرار داشتند. محققان گفتند: با وجود فاکتورهای دیگری که در دیابت دخیل است اما مصرف فراوان سبزیجات و میوهها با کاهش خطر ابتلا به این بیماری به میزان ۲۱ درصد در ارتباط است. محققان دریافتند افرادی که تا ۱۶ نوع میوه و سبزی مختلف مصرف میکنند در مقایسه با کسانی که فقط هشت نوع مختلف مصرف میکنند با کاهش خطر ابتلا به دیابت به میزان ۴۰ درصد روبهرو هستند .
دیابت را بر حسب علت ایجاد بیماری به دو گروه دیابت نوع اول و دوم تقسیم میکنند. دیابت نوع اول یا دیابت نوجوانان در نتیجه تخریب نابجای سلولهای مولد انسولین به وسیله دستگاه ایمنی بدن رخ میدهد. این بیماران مجبورند از همان ابتدا با تزریق انسولین خارجی کمبود این هورمون را در بدن رفع کنند و قند خود را در حالت عادی نگه دارند. دیابت نوع دوم یا دیابت بزرگسالان معمولاً در میانسالی بروز میکند و زمینه ارثی در ایجاد آن دخیل است. این نوع دیابت به علت مقاومت پیدا کردن سلولهای بدن به انسولین رخ میدهد و علاجی ندارد اما کارهای مختلفی میتوان برای اداره درمانی و نیز پیشگیری از آن انجام داد.
کنترل دقیق دیابت و طبیعیکردن قند خون در هر دو نوع این بیماری میتواند باعث جلوگیری از بروز عوارض درازمدت تهدید کننده حیات ناشی از آن شود و عمر طبیعی بیماران را تضمین کند. دیابت نوع دوم بسیار شایع تر از دیابت نوع اول است به طوری که ۹۰ تا ۹۵ درصد بیماران به نوع دوم دیابت مبتلا هستند. سازمان بهداشت جهانی در تازهترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابتی تا سال ۲۰۳۰ میلادی افزایش یابد.این سازمان تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان را بیش از ۳۴۶ میلیون نفر اعلام کرده و گفته است: پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، وزن مناسب و خودداری از مصرف دخانیات به مبتلا نشدن به بیماری دیابت کمک میکند.