احتمال موفقیت نسخه دوم برنامه پزشک خانواده خیلی کم است

شهاب‌الدین صدر دیشب در مراسم بزرگداشت روز ماما که در هتل المپیک برگزار شد اظهار داشت: کار مامایی کار بزرگی است نه اینکه امروز به مناسب روز ماماست بلکه وقتی پای انسان و حیات انسان مطرح می‌شود اهمیت روزها تفاوت می‌‌کند.

وی ادامه داد: اهمیت کار مامایی در حقیقت کار مراقبت از مادران قبل از زایمان و بعد از زایمان است که اهمیت ویژه‌ای به شغلشان می‌دهد و اگر شاخص‌های سلامت را نگاه کنیم کاهش مرگ و میر مادران باردار جزو افتخارات ماست. صدر افزود: در سال ۵۷ حدود ۵۰ درصد زایمان‌ها در شرایط غیربهداشتی توسط افرادی که صلاحیت نداشتند انجام می‌شد و الان ۹۵ درصد زایمانهای در شرایط مناسب بهداشتی و توسط افراد متخصص انجام می‌گیرد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت:‌اشتغال به کار ماما موضوعی است که وزارت بهداشت باید به آن توجه کند و ما ۵۰ هزار ماما داریم که دوسوم آنها مشکل بیکاری دارند و با وجود تذکرات مکرر هنوز مشکل حل نشده است و این آمار زیبنده کشور ما نیست. وی ادامه داد: الان براساس شاخصهای جهانی به ازای هر یک هزار نوزاد ۳۰ تا ۵۰ ماما باید داشته باشیم و اگر همین شاخص را در نظر بگیریم سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تولد نوزاد داریم که معادل همین ۵۰ هزار مامایی که داریم است پس نباید مامای بیکار داشته باشیم. اگر امروز این مسئله وجود دارد حکایت از این دارد که ساختار سلامت ما وشبکه‌ای که باید برای خدمات مامایی تعریف شود، وجود ندارد.

صدر ادامه د اد: بر اساس شرح وظایف مصوب مامایی باید  جایگاه ماما در برنامه پزشک خانواده تعریف شود، اگر شرح وظایف قانونی ماماها حل شود مشکلات ماما هم برطرف می‌شود. وی ادامه داد: شرح وظایف مامایی باید مبنای انعقاد قرارداد با بیمه‌ها باشد و مشکل و سازمان‌های بیمه‌گر از لاک اقتصادی خود خارج شوند و وارد عرصه شوند ضمن اینکهاکنون باید ظرفیت پذیرش ماما را کنترل کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: طرح پزشک خانواده به صورت کلان طرح درستی است ولی اجرای آن باعث اصلاح نظام سلامت ملی ما شود اما تمام ویرایش‌های نسخه پیش‌نویس پزشک خانواده اشکالات عدیده‌ای دارد حتی نسخه ۰۲ هم که مطرح است حتما باید پس از اصلاحات اجرایی شود و درصد توفیق نسخه کنونی خیلی کم خواهد بود مگر اینکه معجزه‌ای رخ دهد.

صدر گفت: اعتبارات اجرای برنامه پزشک خانواده در نسخه ۰۲ نیز سالیانه دیده نشده و البته بودجه سلامت باید افزایش لازم پیدا کند. وی ادامه داد: حوزه‌ مالی در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات بالینی توفیقاتی داشته‌ و نویدبخش ارتقای جایگاه مامایی است. وی در مورد تعرفه های پزشکی امسال نیز گفت: با توجه به وضعیتی که از لحاظ نرخ تورم داریم حداقل افزایش تعرفه های پزشکی باید ۳۰ درصدی باشد در غیر این صورت ما به التفاوت تعرفه‌ها را مردم باید بپردازند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *