آیا فارنژیت واگیردار است؟

آیا فارنژیت واگیردار است؟

آیا فارنژیت واگیردار است؟

سوالی که همواره ممکن است ذهن برخی از افراد را در رابطه با بیماری‌های حلقی به خود درگیر کرده باشد این است که فارنژیت چیست؟

فارنژیت یکی از ده‌ها بیماری گوش و حلق و بینی است که ممکن است افراد مختلف را درگیر کند. به این بیماری التهاب حلق نیز می‌گویند. التهاب حلق یا فارنژیت باعث به‌وجود آمدن احساس ناراحتی، خشکی و دشواری در بلع می‌شود. در واقع این بیماری التهاب غشاهای مخاطی است که در پشت گلو یا حلق را پوشش می‌دهد؛ این التهاب نیز مانند هر بیماری دیگری منجر به ایجاد احساس ناخوشایندی در افراد می‌شود که در ادامه در این رابطه بیشتر توضیح خواهیم داد.

فارنژیت چیست؟

در جواب به سوال فارنژیت چیست؟ باید به نکاتی که در ادامه خواهیم گفت توجه نمود. به طور کلی التهاب غشاهای مخاطی در پشت حلق را فارنژیت یا التهاب حلق می‌خوانند. فارنژیت اصطلاح پزشکی برای گلو درد است. علل به وجود آمدن فارنژیت شامل عفونت‌های ویروسی مثل سرماخوردگی و عفونت‌های باکتریایی مانند استرپتوکوک گروه A است. فارنژیت از جمله بیماری‌های شایع و آشنا است. در صورت ابتلا به التهاب گلو نیازی به نگرانی نیست زیرا در کمتر مواردی این امر باعث آسیب جدی می‌شود. این ویروس در طول یک تا دو هفته به صورت خودکار بهبود می‌یابد، با این حال تشخیص عامل بیماری به درمان بهتر کمک می‌کند.

اصلی‌ترین علائم بیماری فارنژیت چیست؟

اصلی‌ترین علائم التهاب حلق یا فارنژیت شامل خشکی، خارش و گلو درد است. این بیماری علائم دیگری نیز دارد که با توجه به نوع عفونت، مانند علائم آنفلوانزا یا سرماخوردگی ظاهر می‌گردد. در پاسخ به سوال فارنژیت چیست؟ لازم است تمام نشانه‌های این بیماری را مورد توجه قرار دهید. از دیگر نشانه‌های التهاب حلق می‌توان به عواملی مانند احساس طعم عجیب دهان، سرفه، ضایعات دانه قرمز که به عنوان مخملک شناخته می‌شوند، استفراغ، لوزه‌های متورم و قرمز، دردناک و متورم شدن غدد لنفاوی گردن، تب و لرز، ضایعات دانه پوستی و … اشاره کرد.

دلایل ایجاد فارنژیت چیست؟

التهاب حلق یا فارنژیت نیز مانند هر بیماری دیگری بنابر دلایلی ایجاد می‌شود و بسیار مهم است که افراد نسبت به علل ایجاد این التهاب آگاهی داشته باشند. در ادامه بهتر و کامل‌تر به پاسخ سوال فارنژیت چیست؟ خواهیم پرداخت. دلایل ایجاد این بیماری به شرح ذیل است:

  • عفونت‌های ویروسی

می‌توان عفونت‌های ویروسی را اصلی‌ترین و شایع‌ترین علت فارنژیت نامید، برخی از ویروس‌های رایج در این بیماری عبارت است از ویروس‌های شایع سرماخوردگی مانند راینو ویروس، پارا آنفلوانزا و کرونا ویروس است.

  • ویروس آنفلوآنزا

ویروس‌ها باعث ایجاد منونوکلئوز می‌شوند. منونوکلئوز یک عفونت ویروسی مسری است. با علائم معتددی که شبیه به آنفلوانزا هستند همراه است. لازم به ذکر است که این ویروس از طریق بزاق دهان انتفال می‌یابد. با توجه به نکته عنوان شده این ویروس ممکن است از طریق ظروف، کارد و چنگال مشترک یا بوسیدن فرد آلوده به شخص دیگری انتقال یابد و در پی آن موجب بروز التهاب حلق یا فارنژیت شود. این بیماری بیشتر در بین جوانان و نوجوانان شایع است.

  • عفونت‌های باکتریایی

آیا فارنژیت واگیردار است؟

فارنژیک چیست؟ آیا ممکن است عفونت‌های باکتریایی باعث ایجاد التهاب فارنژیت شود؟ عفونت‌های باکتریایی ممکن است عامل فارنژیت باشند، شیوع این نوع عفونت‌ها کم‌تر است.  پزشکان افراد مبتلا به بیماری فارنژیت ناشی از عفونت استرپتوکوک گروه a را به عنوان گلو درد استرپی نام نهادند.

مراحل تشخیص فارنژیت کدام است؟

مرحله اول جهت تشخیص التهاب حلق یا فارنژیت  معاینه بالینی است. در صورت داشتن هر یکی از علائم فارنژیت، پزشک گلو را معاینه خواهد کرد و از نظر وجود هر گونه ضایعات سفید یا خاکستری، تورم یا قرمزی آن را مورد بررسی قرار خواهد داد علاوه بر معاینه گلو پزشک گوش و بینی و غدد لنفاوی دو طرف گردن را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد. اگر پزشک در حین معاینه شکش به سمت گلو درد استرپی برود، درخواست کشت گلو را صادر خواهد کرد. اکثر پزشکان قادر به انجام سریع استرپتوکوک در مطب هستند و این آزمایش را ظرف چند دقیقه انجام می‌دهند.

آخرین مرحله جهت تشخیص التهاب حلق یا فارنژیت انجام آزمایش خون است. اگر از پزشک معالج خود بپرسید قارنژیت چیست و راه‌های درمان آن را جویا شوید پزشک شما را مرحله به مرحله یاری خواهد کرد. در صورت انجام آزمایش خون نمونه از دست یا بازو گرفته می‌شود و برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می‌شود. با انجام آزمایش خون می‌توان منونوکلئوز را بررسی کرد و جهت بررسی سایر عفونت‌ها از شمارش کامل سلول‌های خونی استفاده می‌گردد.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به فارنژیت کدام است؟

برای پیشگیری از ابتلا به التهاب حلق یا فارنژیت راه‌های مختلفی وجود دارد که در صورت رعایت آن‌ها احتمال ابتلا به این بیماری چندین برابر کاهش می‌یابد.

از خوردن غذا و نوشیدنی در ظرف‌های مشترک اجتناب کنید زیرا یکی از پیش پا افتاده‌ترین راه‌های انتقال این بیماری همین مورد است. حتما بهداشت فردی را رعایت نمایید و قبل از هر وعده غذایی دست خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. از سیگار کشیدن و استنشاق دود دست دوم سیگار بپرهیزید.

راه‌های درمان فارنژیت کدام است؟

پس از اینکه به پاسخ سوال فارنژیت چیست؟ دست یافتید نوبت به بررسی راه‌های درمان این بیماری می‌رسد. التهاب حلق یا فارنژیت راه‌های درمان خانگی نیز دارد. درمان یا مراقبت‌های خانگی شامل مواردی از جمله مصرف داروهایی که بدون نسخه می‌توان تهیه نمود جهت کاهش درد و تب، نوشیدن مقدار زیادی از مایعات در طول روز، غرغره کردن آب نمک به صورت مکرر، استفاده از مرطوب کننده هوا، استراحت در خانه تا زمان بهبودی است. در برخی موارد درمان دارویی و مراجعه به پزشک برای بیمار ضروری است. در این صورت بیمار دیگر نباید به درمان‌های خانگی تکیه کند و بایستی سریعا به یک پزشک جهت درمان مشکل خود مراجعه نماید.

نتیجه‌گیری:

التهاب حلق یا فارنژیت یکی از هزاران بیماری‌هایی است که سلامت گوش و حلق و بینی ما را تهدید می‌کند. این بیماری از طریق تماس با بزاق دهان بیمار یا استفاده از برخی لوازم به صورت مشترک منتقل می‌شود. در این مقاله بر روی پرسش فارنژیت چیست؟ مانور داده شده و سعی شده است که از تمام زوایا به این سوال پاسخ داده شود. این التهاب را می‌توان در خانه با انجام برخی از ساد‌ه‌ترین کارها کنترل نمود؛ اما اگر بیماری شدید باشد حتما باید به پزشک مراجعه شود.

 

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *