مصاحبه با رتبه ۱ ایمنی شناسی آزمون ارشد سال ۹۲

آزمون ارشد ایمنی شناسی

مصاحبه با رتبه ۱ ایمنی شناسی آزمون ارشد سال ۹۲

سلام لطفا خودتان را معرفی کنید؟

محمد حسین کاظمی هستم

در کنکور ارشد امسال چه رتبه ای کسب کردید؟

رتبه ۱ ایمنی شناسی پزشکی

ورود به مقطع لیسانس شما در چه سالی بود و در كدام دانشگاه؟

بهمن ماه سال ۸۷ دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

فکر میکردید امسال قبول بشوید؟ از رتبه ای که کسب کردید راضی هستید؟

بله- در ابتدا از قبول نشدن استرس داشتم و مطمئن نبودم اما با پیش رفتن دروس به قبولی خود و حتی به رتبه ۱ خود مطمئن بودم.

سال قبل هم شرکت کرده بودید؟

خیر. سال اول شرکتم در کنکور بود و به دلیل پیوسته بودن کارشناسیم تجربه ی شرکت در کنکور را نداشتم.

چه كساني كه در قبول شدنتان تاثير بسزايي داشتند؟ اين افراد چگونه به شما كمك كردند؟

اول خداوند.دوم مسلما خانواده به ویژه پدر و مادرم بودند که با حمایت های مادی و عاطفی خود تمام شرایط مورد نیاز بنده رو آماده میکردن و من رو در این راه بسیار پشتیبانی روحی میکردن.اساتید بسیار خوبم که هم از لحظ علمی و هم مشاوره ای به من کمک کردند. دوستانم که همیشه با آنها دردودل میکردم و در آخر تلاش خودم.

تقريبا از چه زماني مطالعه براي آزمون را شروع كرديد؟ و روزانه چند ساعت ميخوانديد؟

حدودا از تابستان سال قبل استارت زدم اما بقولی تفننی بود و منسجم و جدی نبود.بدین صورت که هم کارآموزی میرفتم و هم درکنار دروس دانشگاه و تفریحات مطالعه میکردم حدود ۲الی۳ ساعت در روز و بعضی روزها هم هیچی. اما از اواخر دی ماه استارت جدی را زدم که اول با روزی ۴ تا۶ ساعت شروع کردم و هفتگی آن را افزایش میدادم تا نزدیک کنکور که روزانه ۱۲ تا ۱۶ ساعت مطالب را مرور میکردم

چندوقت یکبار تفریح داشتید؟

برنامه دقیقی برای تفریح نبود.هر زمانی که حس میکردم به تفریح نیاز دارم با دوستانم به ورزش-شنا و یا با خانواده به مسافرت ۱ یا دو روزه میرفتیم.

عید نوروز را به مهمانی یا تفریح گذراندید یا کاملا عید را اختصاص دادید به کنکور؟

به نسبت سالهای گذشته بسیار کمتر اما به مهمانی میرفتم ولی سعی میکردم حتی از تایم مرده در مهمانی هم استفاده کنم.

در طول مطالعه نااميد هم مي شديد؟ چه عاملي در درس خواندن شما با انرژي دوباره نقش داشت؟

ناامید نه اما گهگاهی فشار روحی زیاد میشد و انرژی برای ادامه کمتر میشد که سعی میکردم به هر نحوی این انرژی را برگردانم. با کارهایی از جمله صحبت و درددل با خانواده و دوستان مثبت اندیش و دلسوز. مثبت اندیشی و گفته های مثبت و انرژی بخش. گوش دادن به کلیپ های صوتی روانشناسی مثبت اندیشی. موزیک ها و تراک های با محتویات کاملا مثبت و امیدوار کننده، دادن قول هایی به خود برای انجام بعد از قبولی، خواندن جملات زیبا و مثبت و خلاصه کار کردن مدام روی تفکرات و روحیات خودم برای افزایش امید و انرژی.

بنظر شما داوطلبان رشته شما بیشتر در چه درس های رقابت دارند و چه درس هایی در این رشته تعیین کننده هستند؟

درس ایمنی شناسی که درس پایه است و حتما باید بالا زده شود و تمام داوطلبین این درس را بالا میزنند. در این رشته رقابت بسیار بسیار سنگینه و واقعا هیچ درسی رو نمیشه رها کرد یا کم زد. هر درس رو به نسبت ضریب خودش تو کنکور باید بهش بها داد.ولی خب اگه درسی باشه که یک داوطلب خیلی بالاتر از میانگین داوطلبین بزنه خیلی روی نمره ترازش تاثیر میذاره و رتبه اش رو بسیار میاره پایین. از این رو به نظر من درس زیست سلولی و مولکولی و زبان رو باید بیش از ضرایبش خوند.چون معمولا داوطلبین در این دو درس مشکل دارن. البته باز تاکید میکنم به شرطی که به درس های دیگه هم کاملا برسید و این باعث نشه به عنوان مثال درس بیوشیمی یا باکتری رو پایین تر از میانگین بزنید.

براي خواندن كدام درس بيشتر زحمت كشيديد؟

برای درس زیست شناسی بیشتر اذیت شدم.چون فقط ۳ واحد آنهم در ترم ۱ پاس کرده بودم و به نسبت بیوشیمی و باکتری و ایمنی به آن نا مانوس تر بودم.

نحوه خواندن دروس چگونه بود؟

روز های زوج را برای دو درس و روز های فرد را برای دو درس دیگر برنامه ریزی کرده بودم و زبان را هر روز مطالعه میکردم. نزدیک کنکور تمام دروس را در یک روز مرور کرده و تست میزدم.

به تنهايي مطالعه ميكرديد يا به همراه شخص يا اشخاص خاصی پيش ميرفتيد؟

به تنهایی مطالعه میکردم اما گاهی با بعضی دوستان در مورد پیشرفت همدیگر و نحوه مطالعه و منابع و تجربیات با هم صحبت میکردیم و مسائل و اطلاعاتمون رو در اختیار هم میگذاشتیم.یا به سوالات هم پاسخ میدادیم.

مكان مطالعه براي شما فرقي هم ميكرد؟ 

بله بنظر من مکان مطالعه مهم است.

بيشتر دركجا مطالعه ميكرديد؟

من در کتابخانه مطالعه میکردم اما ظهر ها و آخر شب ها که کتابخانه بسته بود و به خانه می آمدم زبان مطالعه میکردم.

تا روز آزمون هر درس را چند بار مرور كرديد؟

بستگی به اهمیت درس و بازده یادگیری داشت. اینطور نبود که یک درس را تمام کنم و از اول شروع کنم.بلکه به تناسب سخت و یا مهم بودن یک فصل یا مبحث آن ها را فصلی تکرار میکردم.اما بطور متوسط ۸ بار دوره کردم.

ماه آخر چگونه مطالعه کردید؟

ماه آخر بیشتر تایم خودم رو برای تست و نکته گذاشته بودم. تست میزدم و نکته هاشو یادداشت میکردم.خلاصه هام رو میخوندم و نکات تست ها و مباحثی که با توجه به تست حس میکردم یادم رفته یا در اونها ضعیف ترم رو مرور میکردم.

برنامه تست زنی شما به چه صورت بود؟ و از کی شروع به زدن تست کردید؟

اوایل تست نمیزدم. وقتی شروع به مطالعه جدی کردم ازمطالبی که روز قبل خونده بودم یه مقدار بسیار کمی تست میزدم در حد مرور اون مطالب و تست زنی اصلیم رو از بعد از عید شروع کردم و با نزدیکتر شدن کنکور سهم تست زنی بیشتر میشد

زبان چند درصد زدید؟

۸۸ درصد

لغات زبان را چگونه مطالعه كرديد؟

به روش لایتنر مطالعه می کردم و پیشنهادم به دوستان هم اینه که از این روش استفاده کنند .

متنهاي زبان را بيشتر از كدام كتاب خوانديد؟

متن های زبان رو بیشتر از کتاب درسنامه زبان دکتر لزگی و کتاب آقای رضازاده و همچنین کتابهای ۵۰۴ و Essential words for toefl برای لغت و متن خوندم.

نظر شما در مورد شركت در آزمونهاي آزمايشي در طول دوره مطالعه چيست؟

بنظرم شرکت در آزمون آزمایشی ۱۰۰% کمک کننده خواهد بود. چون من خودم در آزمون های آزمایشی موسسه سنا شرکت کردم و بسیار بهم کمک کرد. آزمونهای آزمایشی باعث شد یک سری از اشتباهات رو در آزمونهای آزمایشی مرتکب شم و تجربه کسب کنم و در آزمون اصلی تکرار نکنم.همچنین تمرینی بود واسه مدیریت زمان و از همه مهمتر مدیریت استرس.چون داشتم دوستانی که خیلی خوب مطالعه کرده بودند اما چون تجربه ی آزمون نداشتن سر جلسه آزمون با دیدن چند سوال سخت استرس گرفتن و بقیه ی آزمون رو هم خراب کردن و متاسفانه قبول نشدن.

آيا شما در كلاس كنكور هم شركت نموديد؟ 

بله.

در کدام دروس؟

برای درس ایمنی و بیوشیمی کلاس رفتم.

فكر ميكنيد رقباي جدي شما بيشتر از كداميك از رشته هاي ليسانس هستند؟ 

معمولا رقبای جدی از رشته ی علوم آزمایشگاهی هستن.

به چه دليل؟

چون درس ایمنی و بیوشیمی رو بیشتر از سایر رشته ها میخونن و شرکت در این رشته براشون آسونتره. به همین دلیل میل بیشتری به این رشته دارن و چون پایه ی قوی به نسبت سایر رشته ها دارن موفق ترن.

در مورد رشته اي كه قبول شديد بيشتر بگوئيد. آينده شغلي اين رشته را چطور مي بينيد؟ بيشتر در كجا ها مي توانيد مشغول به كار شويد؟

رشته ایمنی شناسی پزشکی یک رشته تقریبا نوپا و با آینده روشنی است.

این رشته در طول چند دهه اخیر علی رغم نوین بودنش جزو رشته های مادر محسوب شده و اغلب گرایش های پزشکی اعم از پزشکی،دندانپزشکی،داروسازی،پرستاری،علوم آزمایشگاهی،اتاق عمل،هوشبری و سایر رشته ها و گرایشهای کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد پزشکی دارای واحدی به نام ایمنولوژی یا سرولوژی میباشند.لذا نیاز به مدرس این درس زیاد بوده و تمام دانشگاههای حتی کوچک نیازمند چند هیئت علمی در این رشته میباشند.

علاوه بر این تمام بیماریها و اختلالات بدن اعم از اختلالات هماتولوژیک،بیوشیمیکال،ژنتیکی،فیزیولوژیک و تمام بیماری های بدن هم تشخیص و هم درمان ایمونولوژیک دارند، چراکه علت تمام این اختلالات، مشکل در سیستم ایمنی بدن میباشد.پس در تمام بیماری های مربوط به رشته های دیگر ودر تمام مراکز تشخیص و مراکز درمان ردپای علم ایمونولوژی مشاهده میشود و این علم به نظر بنده به عنوان چهارراه علوم پزشکی مطرح خواهد بود که تمام مشکلات پزشکی به آن ختم خواهد شد.

به دلیل نوین بودن این علم راه برای پژوهش و کشفیات جدید در مورد تشخیص و درمان بیماری ها بسیار باز است.همانطور که امروزه دانشمندان بهترین راه درمان بیماری های مهلک جامعه بشری را ایمنوتراپی تشخیص داده اند.چراکه بهترین راه درمان بیماریها که کمترین عوارض جانبی را به همراه داشته باشد تقویت (و در مواردی تضعیف یا دستکاری) سیستم طبیعی ایمنی است که خداوند به نحو احسن آن را در بدن انسان قرار داده است.

بیماریهایی اعم از انواع سرطان ها، بیماری های نقص ایمنی همچون ایدز و…، بیماری های آلرژیک و حسساسیت،بیماریهای بارداری، بیماریهای تغذیه ای (ImmunoNutrition) و حتی مسائل مربوط به پیوند عضو از گرایش های این رشته بوده که در هر زمینه ای گرایش خاصی برای پژوهش و درمان در مراکز علمی روز دنیا وجود دارند.لذا زمینه پژوهش نیز برای کسانی که مایل به پژوهش میباشند فراهم میباشد.

به کار کردن پس از فارغ التحصیلی از مقطع ارشد نیز فکر می کنید؟

بنده مایل به ادامه تحصیل تا مقطع phD و مقاطع بالاتر هستم اما بنا به شرایط آنوقت احتمال اشتغالم هم وجود داره.

برای آزمون دکترا نیز میخواهید همین رشته را ادامه دهید؟

بله

به چه دلیل؟

به دلیل اینکه این رشته را با علاقه انتخاب کردم برای ادامه تحصیل نیز انشالله همین رشته را ادامه میدهم و یا در گرایشهای مربوط به این رشته ادامه تحصیل خواهم داد.

در صورت امكان نقاط ضعف و نقاط قوت دانشگاهي كه پذيرفته  شده ايد را شرح دهيد؟

دانشگاه علوم پزشکی تهران که دیگه نیاز به تعریف بنده نداره.به هرحال سالهاست که رتبه نخست را در کشور و رتبه بسیار بالاتر از سایر دانشگاههای ایران در رنکینگ بین المللی دارد.از نقاط قوت حضور اساتید بنام کشور و بالا بودن بار علمی پژوهشی دانشگاه است و از نقاط ضعف هم مواردی است که تمام دانشگاههای ایران با آنها دست به گریبان هستند.از جمله کمبود امکانات پژوهشی و منابع مالی که بالطبع دانشگاه تهران به نسبت سایر دانشگاهها در شرایط بهتری از این لحاظ قرار دارد.

اگر به عقب برگرديد چه تغييري در شيوه خواندن درس خواندنتان ميداديد؟

بنظرم تغییر خاصی در شیوه درس خواندنم نخواهم داد چون به هرحال اگرچه سخت تلاش کردم اما نتیجه هم داد.

فكر ميكنيد اگر در آزمون ارشد سال بعد شركت كنيد باز هم رتبه مي آوريد؟

بهش فکر نکردم اما انسانی که به موفقیت ایمان داشته باشد قطعا آن را به دست خواهد آورد. به نسبت ایمانش.

در نهايت چه توصيه اي براي داوطلبان اين رشته داريد؟

توصیه بنده این است که پرانرژی و مصمم به راه خود ادامه دهند و از تفکرات منفی و دلسرد کننده به شدت دوری کنند. خودشون رو از همین الان در دانشگاه مورد نظر و با رتبه مورد نظر ببینند و به آن ایمان داشته باشند.مشکلات و سختی های راه زیاد است اما هرچه سختی ها بیشتر باشد نتیجه شیرین تر و لذت بخش تر خواهد بود.

روزانه زمان کوتاهی را برای کار کردن روی روحیه خود قرار دهند و به خود انرژی بدن.با جملات مثبت سخنان مثبت و تخیلات مثبت.بر اساس توقع،وقت و توانشان برنامه ریزی کنند و بعد از برنامه ریزی به حرف دیگران گوش ندهند.و همچنین شرکت در آزمونهای آزمایشی رو مجددا توصیه میکنم.

در آخر جمله ای که به من خیلی انرژی میداد رو ذکر میکنم به امید اینکه دوستان هم از آن استفاده کنند:

زندگی را دور بزن،

و آنگاه که بر فراز بلندترین قله ها رسیدی

لبخندت را نثار تمام سنگریزه هایی کن که پایت را خراشیدند…

ضمن تشکر از شما بخاطر وقتی که در اختیارمان قرار دادید، ما هم از سوی دست اندرکاران سایت علوم پزشکی برای شما آرزوی موفقیت میکنیم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *