آزمون ارشد ژنتیک انسانی : مباحث مهم و سوال خیز

آزمون ارشد ژنتیک انسانی

آزمون ارشد ژنتیک انسانی : مباحث مهم و سوال خیز

آزمون ارشد ژنتیک انسانی مباحث مهم و سوال خیز – رشته ژنتیک در مقاطع مختلف از لیسانس تا کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی، رشته ای بسیار پرطرفدار می باشد و دانشجویان زیادی در کنکور برای قبولی در این رشته با هم رقابت می کنند. در مقاطع بالاتر از لیسانس، دانشجویان می توانند از گرایش های مختلف مجموعه زیست شناسی برای ادامه تحصیل در این رشته با هم رقابت کنند، در نتیجه افرادی که میخواهند تغییر گرایش دهند و رشته ی ژنتیک را انتخاب کنند باید مطالب کلیدی که در کنکور حائز اهمیت است را بشناسند و با تمرکز بیشتری آن ها را مطالعه کنند. به‌ویژه مطالعه کتاب ژنتیک پزشکی امری بسیار توصیه می‌شود.

رشته ژنتیک انسانی در کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت شامل مواد امتحانی و دروس مختلفی است که داوطلبان کنکور این رشته آن ها را به صورت دقیق در طول سال های تحصیل مطالعه می کنند. دروسی همچون بیوشیمی / ژنتیک پایه، مولکولی، پزشکی، انسانی / زیست شناسی سلولی و مولکولی/ زبان عمومی است. درس ژنتیک پایه، مولکولی، پزشکی، انسانی شامل مباحث مهمی مثل ژنتیک جمعیت، ژنتیک سرطان، ژنتیک مولکولی، سیتو ژنتیک، ژنتیک انسانی، ژنتیک تکوینی، ژنتیک میکروارگانیزم ها، مهندسی ژنتیک و روش های آزمایشگاهی در ژنتیک است.

با بررسی سوالات کنکورهای گذشته وزارت بهداشت، مشاهده می شود که همگی این مباحث، مباحثی سوال خیز در کنکور می باشند. برای مثال در مبحث ژنتیک پزشکی و بالینی، همیشه سوالاتی از شجره نامه ها گوهای وراثتی طرح می شوند. همچنین در دیگر مباحث موتاسیون یا انواع جهش از مواردی هستند که باید به ان ها بیشتر توجه نمود. در سیتوژنتیک، تسلط بر میوز و میتوز و ساختار کروموزوم ها و کراسینگ اورها لازم است. معمولا در کنکورها چندین سوال از ژنتیک جمعیت مطرح می شود که محاسباتی هستند و با حل کردن مسائل مشابه می توان در رسیدن به جواب موفق بود.

مبحث ژنتیک مولکولی بیشتر شامل سوالات مربوط به همانندسازی و رونویسی و ترجمه، و همچنین تنظیم بیان ژن می باشد. علاوه بر این ها مسائلی همچون هتروکروماتین و یوکروماتی و ماهواره ها نیز از جمله مطالب مورد علاقه برای طرح سوال می باشند. ژنتیک مولکولی سهم زیادی از سوالات آزمون های ژنتیک را به خود اختصاصا می دهد.

مبحث مهندسی ژنتیک شاید برای برخی دانشجویان اندکی سخت به نظر برسد به همین منظور مطالعه دقیق تری را می طلبد تا دانشجو به اصول این درس مسلط گردد، به همین علت توصیه می شود این درس از منابع توصیه شده توسط اساتید مطالعه شود. در مهندسی ژنتیک به مسائلی پیرامون وکتور ها، پلاسمی ها، کلون کردن و بیان ژن و تولید پروتئین های نوترکیب پرداخته می شود، از اینرو سوالاتی در زمینه ناقلین، آنزیم های برشگر، روش های کلون کردن و موجودات ترانس ژن و … در آزمون ها طرح می شوند تا دانشجویان در این زمینه نوین نیز مورد محک قرار بگیرند.

برای موفقیت و قبولی در کنکور ژنتیک، خواندن مفهومی و عمیق دروس، همچنین تکرار و تمرین آن ها لازم است. مطلبی که باید مورد توجه قرار بگیرد مرور تست های آزمون های گذشته می باشد، تا دانشجو بیشتر با نوع سوالات آشنا شود و وقت و دقت خود را روی مباحث سوال خیز کنکور متمرکز کند و از وقت خود به نحو احسن استفاده کند.

بسیاری از قبول شدگان کنکور ارشد ژنتیک انسانی، در آزمونهای آزمایشی نیز شرکت کرده اند(توصیه این افراد معمولا آزمون های سنا است)  لذا توصیه می شود در یک دوره از آزمونهای آزمایشی شرکت کنید. بهترین مزیتی که آزمونهای آزمایشی دارند این است که بسیاری از رقبای کنکور سال بعد خود را خواهید شناخت.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *